Petrolul Ploiești a revenit aseară pe locurile de play-off ale Superligii, după o victorie superbă (scor 3-1) obținută în Bănie, în fața Universității Craiova.

Musi (57), Grozav (70) și Huja (90+2) au fost marcatorii „lupilor”, în timp ce golul gazdelor a fost înscris de Kurtic (74), din penalty.

Ploieștenii au regăsit, în sfârșit, gustul victoriei în campionat după o pauză de mai bine de două luni, și au făcut-o într-un mare stil. Elevii lui Florin Pîrvu au susținut o adevărată demonstrație de joc exact, de precizie, evoluând aproape perfect în defensivă și, față de ultimele patru jocuri, productiv și în ofensivă.

Scorul consemnat la final de partidă pe tabela de marcaj, 1-3, a venit, astfel, ca o consecință firească.

Ca număr de ocazii, prima repriză a meciului a fost controlată de craioveni. Mitriță, Raul Silva sau Markovic au încercat poarta lui Zima, dar nu au găsit drumul spre gol, iar petroliștii au reușit treptat să anihileze presiunea adversarilor.

După pauză, la prima situație de gol, „găzarii” au dat lovitura, MUSI (57) punctând din plonjon după o centrare venită din stânga, de la Dumitriu: 0-1!

Petrolul s-a descătușat cu această reușită. După ce Seniko Doua (64) a trimis razant cu transversala, din afara careului, iar Meijers (69), ajuns în situație de gol după o cursă de vreo 70 de metri, a ratat ceea ce ar fi fost, probabil, golul campionatului, același Doua și GROZAV (70) au făcut șah-mat defensiva olteană, pasa extraordinară a fundașului ivorian fiind fructificată cu o execuție de finețe, un lob peste Popescu, de Grozav.

Universitatea Craiova a sperat, ulterior, că poate reveni în joc, după ce Kurtic (74) a transformat o lovitură de pedeapsă, dar finalul a fost scris realmente special pentru Marian HUJA! Fundașul petrolist, aflat la primul meci în campionat încă din decembrie anul trecut, timp în care a avut o operație la genunchi și o recuperare îndelungată, a securizat victoria în primul minut al prelungirilor, când a marcat golul de 3-1 cu o super-lovitură de cap, după un corner de pe dreapta!

Un succes venit la momentul potrivit, ce a rupt, astfel, șirul parcă interminabil al remizelor. Ajungem la cota 19 în clasament și revenim pe poziția a șasea, la egalitate de puncte cu Hermannstadt și Farul Constanța. Urmează, sâmbătă, de la ora 20.30, pe „Ilie Oană”, duelul cu FCSB, atunci când vom avea parte, cu siguranță, de un stadion plin și o atmosferă pe măsura unei astfel de confruntări.

FC Petrolul Ploiești, pe site-ul oficial

Universitatea Craiova – FC Petrolul 1-3 (0-0)

Marcatori: Kurtic (74, pen.)/Musi (57), Grozav (70), Huja (90+2).

Universitatea: L. Popescu – Borța, Screciu, Da Silva, Ndong – Danciu (58 Bairam), Kurtic, Houri (87 Isfan) – Roguljic (58 Crețu), Markovic (58 Ivan), Mitrița. Antrenor: Corneliu Papură.

FC Petrolul: Zima – Doua, Papp, Meijers (cpt), Pedro Almeida (75 Huja), Dumitriu – Hanca (90+3 Jefferson), Seto (84 Diomande), Jair, Grozav (84 Petrovic) – Musi (90+3 D. Radu). Antrenor: Florin Pîrvu.

Cartonașe galbene: Isfan (90+8)/Doua (34), Meijers (60), Pedro Almeida (73).

Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – George Florin Neașcu și Ciprian Florin Danșa.

Rezervă: Iuliana Elena Demetrescu.

Arbitru VAR: Ionuț Coza.

Arbitru AVAR: Sorin Costreie.

Observatori: Nicolae Grigorescu și Romulus Gabor.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

Sursă: FC Petrolul Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *