Sursă foto: FC Petrolul Ploiești

Petrolul pornește cu dreptul în aventura ediției 2023-2024 a Cupei României, deși victoria a fost obținută cu greu în deplasarea de la Pecica, datorită dublei lui Mihai Roman.

Cupa României este cunoscută pentru surprizele pe care le poate oferi, dar astăzi, pe terenul echipei de eșalon trei Progresul Pecica, „lupii galbeni” au reușit să contrazică această zicală. Deși scorul final a fost în favoarea ploieștenilor, 2-1, a fost un meci cu momente tensionate și unele surprize neplăcute.

În mare parte, jocul a fost dominat de echipa prahoveană, cu atacuri constante spre poarta adversarilor, așa cum era de așteptat. Totuși, victoria elevilor lui Florin Pârvu a fost obținută cu mult efort și cu unele emoții pe parcursul partidei. Antrenorul Florin Pîrvu a făcut schimbări majore în echipă față de meciurile din campionat, iar debutul a fost încurajator. Mihai Roman (17) a deschis scorul dintr-un penalty, iar la aceeași fază Roland Wild, jucătorul adversarilor, a primit cartonașul roșu pentru hențul comis în fața porții.

Cu toate acestea, misiunea Petrolului nu a fost deloc ușoară, deoarece gazdele au reușit să egaleze chiar înainte de pauză, prin Abdullahi Nasiru (43), care a înscris cu o lovitură de cap.

În repriza a doua, lucrurile s-au așezat în favoarea petroliștilor, iar Mihai Roman (55) a marcat din nou, trimițând mingea în plasa porții cu capul, după o centrare de la Seniko Doua. Restul partidei a fost dominat de echipa galben-albastră, cu numeroase ocazii de a marca, dar și cu două bare ale lui Rădulescu, însă scorul a rămas 2-1.

Cu această victorie, Petrolul a obținut primele trei puncte în Grupa A a Cupei României. Urmează ca „lupii” să joace următorul meci în această competiție pe terenul echipei Chindia Târgoviște, în jurul datei de 1 noiembrie.

Progresul Pecica – FC Petrolul 1-2 (1-1)

Marcatori: Nasiru (43)/Roman (17-pen, 55).

Progresul: Zamfir – Moraru (77 Novac), Nasiru, Wild, Bodri – Shiaondo, Arsene – Bodri (27 Adamsick, 77 Bănățan), Borcea, Nortey – Bozian (58 Răchită). Antrenor: Dan Stupar.

FC Petrolul: Eșanu – Dumitriu, Pedro (81 Huja), Meijers (cpt), Radu – Jefferson, Diomande (81 Vraciu) – Doua, Jair (60 Rădulescu), Mitrov (46 Grozav) – Roman (73 Răducan). Antrenor: Florin Pirvu.

Au arbitrat: Dan Ștefan Buzarnescu (Craiova) – Cosmin Bojan (Tg. Mureș) și Mihai Ionescu (Brad).

Rezervă: Adelin Pavel (Olt)

Observatori: Ștefan Szilaghi (Satu Mare) și Teodor Biriș (Hunedoara).

  • foto: Sebastian Tătaru

Sursă: FC Petrolul Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *