logo
RNTV Live

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu au fost convocați la Parchet în cadrul anchetei referitoare la evenimentele Mineriadei

img-51-1024×678-1
Dudau Andreea Valentina

Joi, fostul prim-ministru Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu și fostul director al SRI, Virgil Măgureanu, au fost chemați la sediul Parchetului General pentru a fi informați că au fost reintrodusi sub acuzare în dosarul Mineriadei!

De asemenea, la Parchetul General sunt așteptați generalul (rez.) Mugurel Cristian Florescu, amiralul (rez.) Emil „Cico” Dumitrescu, Cazimir Ionescu, Adrian Sârbu și Miron Cozma, conform informațiilor provenite din surse judiciare.

Ion Iliescu va fi audiat de procurori vineri la domiciliu, deoarece, la 94 de ani, nu poate să se deplaseze la sediul Parchetului General.

Pe 16 aprilie, președintele Klaus Iohannis și-a dat acordul pentru punerea sub acuzare a lui Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu. Procurorii sunt nevoiți să redeschidă ancheta în acest dosar, după ce probele strânse inițial au fost anulate în instanță.

Inițial, în iunie 2017, fostul președinte Ion Iliescu a fost trimis în judecată pentru infracțiuni contra umanității, alături de fostul premier Petre Roman și fostul director al SRI Virgil Măgureanu.

Cu toate acestea, în decembrie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis retrimiterea dosarului la Parchetul Militar pentru refacerea integrală a anchetei.

Judecătorii au anulat toate probele adunate de procurori, constatând nelegalitatea rechizitoriului care îi viza pe Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, generalul (rez.) Mugurel Cristian Florescu, amiralul (rez.) Emil „Cico” Dumitrescu, Cazimir Ionescu, Adrian Sârbu și Miron Cozma.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor