logo
RNTV Live

Peste o mie de persoane dispărute pe insula Maui

maui
Constantin Corina

Autorităţile din statul american Hawaii au anunţat, marţi, că 1.100 de persoane sunt în continuare dispărute, potrivit unei liste realizate de FBI.

Incendiile din Maui, ar fi cele mai devastatoare înregistrate în ultimul secol în Statele Unite, provocând cel puţin 115 decese, conform unui bilanţ provizoriu.

După ce flăcările au distrus aproape complet oraşul turistic Lahaina, unde locuiau 12.000 de oameni, mii de persoane sunt dispărute.

„Noi grupăm toate listele pentru a putea stabili cine este încă dispărut în mod real. Acest număr este susceptibil să crească, întrucât FBI este pe cale să colecteze date suplimentare”, a declarat agentul special Steven Merrill în faţa reprezentanţilor presei.

„Avem cu adevărat nevoie de ajutorul publicului”, a insistat Steven Merrill, explicând că unii dintre dispăruţi sunt identificaţi doar prin prenumele lor, pe listele care circulă în spaţiul online.

Din un total de 115 victime luate în considerare, doar 27 au fost până în prezent identificate. De aceea, o etapă esențială pentru a identifica victimele constă în obținerea de probe ADN prelevate de la familiile celor dispăruți, a subliniat Julie French, vicepreședinta ANDE, agenția responsabilă de această acțiune.

Aproximativ trei sferturi din numărul total de cadavre au trecut prin teste ADN până acum, care au produs rezultate utile pentru investigații, a informat ea.

Cu toate acestea, în absența unei mostre de ADN de la membrii familiei cu care să se poată compara aceste date, întregul proces ar fi lipsit de eficacitate.

Procesul de înregistrare a profilurilor ADN nu implică păstrarea acestor informații de către FBI sau poliția locală, a asigurat procurorul comitatului Maui, Andrew Martin. Scopul unic al utilizării acestor date este de a contribui la identificarea persoanelor dispărute, adaugă acesta.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor