În cele trei zile de Crăciun, operatorii STS ai Serviciului de urgență 112 au gestionat peste 90.000 de apeluri legate de evenimente și urgențe, conform anunțului Serviciului de Telecomunicații Speciale. Ziua de marți a fost cea mai aglomerată, cu o medie de 22 de apeluri pe minut.

Operatorii STS au preluat și procesat 91.056 de apeluri între 24 și 26 decembrie 2023, dintre care 60,98% au fost cazuri de urgență, potrivit datelor la nivel național.

În privința tipului de urgențe, 27.371 de apeluri au vizat intervenții medicale, inclusiv afecțiuni medicale, probleme respiratorii severe și situații cu persoane inconștiente sau căzute în locuri publice. Alte 713 apeluri au semnalat incendii, în timp ce 1.581 de apeluri au fost transferate către Poliție sau Jandarmerie pentru incidente privind ordinea publică.

Sărbătorile au adus și 56 de apeluri referitoare la situații de urgență în care turiști erau implicați pe pârtii sau trasee montane. Prin aplicația Apel 112 au fost preluate 13 apeluri, oferind localizare avansată a dispozitivului.

În total, au fost efectuate 1.004 apeluri la 112 legate de evenimente rutiere, inclusiv 35 prin sistemul eCall, care automatizează apelarea numărului 112 în caz de accident rutier și furnizează informații esențiale pentru intervenție.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *