În weekend, polițiștii prahoveni au fost activi în asigurarea siguranței comunității, desfășurând 15 acțiuni menite să prevină și să combată infracțiunile și neregulile rutiere. Misiunile preventive au avut loc între 15 și 17 martie, acoperind întregul județ.

Una dintre acțiunile de amploare s-a desfășurat în municipiul Ploiești, unde au fost aplicate 705 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 304.000 de lei. De asemenea, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 1.900 de lei și au reținut 29 de permise de conducere pentru diverse încălcări ale normelor rutiere, inclusiv conducerea sub influența alcoolului.

Sancțiuni dure pentru nereguli rutiere și încălcări ale ordinii publice

Pe lângă sancțiunile aplicate pentru încălcările rutiere, au fost aplicate și 18 sancțiuni conform Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a ordinii publice. În total, 29 de șoferi au rămas fără permise de conducere, iar 24 de certificate de înmatriculare au fost retrase.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au testat peste 530 de șoferi pentru alcool și droguri. De asemenea, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, pentru nereguli în serviciul de pază umană.

Acțiunile preventive au fost întărite de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova. Polițiștii și jandarmii continuă să acționeze ferm împotriva abaterilor de la normele în vigoare, asigurându-se că siguranța și ordinea publică sunt menținute în întreg județul Prahova.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *