Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au desfășurat în perioada 31 mai – 2 iunie o serie de acțiuni intense pentru menținerea ordinii publice și creșterea siguranței rutiere. În acest interval, au gestionat peste 400 de evenimente semnalate prin 112, principalele misiuni fiind prevenirea și combaterea infracționalității, precum și asigurarea unui trafic rutier sigur.

În cadrul acestor operațiuni, polițiștii prahoveni au desfășurat zece acțiuni de patrulare intensivă în zone cu risc ridicat, inclusiv pe drumurile naționale din județ și în localitățile Ploiești, Apostolache, Băicoi, Boldești-Scăeni, Sinaia și Târgșoru Vechi. Aproximativ 600 de persoane au fost legitimate, peste 590 de autovehicule au fost controlate și au fost efectuate peste 300 de testări cu aparatul etilotest.

În urma acestor controale, în aproximativ 380 de situații legislația nu a fost respectată, ceea ce a dus la aplicarea unor sancțiuni contravenționale menite să asigure un mediu sigur pentru toți cetățenii. De asemenea, 30 de conducători auto care reprezentau un pericol pentru ceilalți participanți la trafic au fost scoși din circulație, acestora fiindu-le suspendat dreptul de a conduce autovehicule. În plus, 11 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic au fost oprite din circulație, iar certificatele lor de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești, împreună cu specialiștii Registrului Auto Român (RAR), au desfășurat acțiuni preventive și de combatere a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, a comportamentului agresiv în trafic și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră. Aceste acțiuni au avut loc în noaptea de 31 mai spre 1 iunie și în noaptea de 1 spre 2 iunie, în intervalul orar 22.00-01.00, în proximitatea Sălii Sporturilor „Olimpia” și în zona Parcului Municipal Vest din Ploiești.

În cadrul acestor acțiuni, au fost legitimate peste 45 de persoane, 40 de autovehicule au fost verificate, și au fost efectuate 27 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, fiind reținute 12 certificate de înmatriculare. Pentru nerespectarea legislației rutiere, au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de aproximativ 14.000 de lei. Dintre acestea, 11 sancțiuni au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, patru pentru anvelope necorespunzătoare sau uzate, patru pentru folii neomologate, patru pentru defecțiuni la sistemul electric, și două pentru comportament agresiv în trafic. De asemenea, a fost depistat un bărbat care se deplasa pe bicicletă sub influența alcoolului, având o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii prahoveni vor continua acțiunile pentru asigurarea siguranței cetățenilor și menținerea unui climat de ordine și liniște publică pe raza întregului județ.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *