Peste 12.000 de alergători vor participa, în acest weekend, la cea de-a 17-a ediție a Maratonului București, transmite News.ro. Sâmbătă vor avea loc cursele 10 km Individual Vodafone, cu starturile de la 09.00, și Cursa Populară EY România (2,5 km), cu startul de la ora 12.00. Traseul cursei de 10 km începe din Bulevardul Libertății, intersecție cu Splaiul Independenței, Piața Constituției, cuprinzând unele dintre cele mai emblematice repere ale capitalei, inclusiv Piața Alba Iulia, Bulevardul Decebal, Piața Muncii, înainte de a termina în Piața Constituției. Cursa Populară de 2,5 km este una dintre cele mai îndrăgite curse ale evenimentului, adresându-se alergătorilor de toate abilitățile. Starturile pentru alergătorii cu abilități diferite vor avea loc astfel: startul pentru 10 km fotolii rulante se va da la 08.45, iar pentru cursa de 2.5 km fotolii rulante va fi la 11.45.

Ziua de duminică este dedicată curselor competitive. Startul pentru cursele competitive – Cursa 42 km Raiffeisen Bank, Campionatul Mondial de Maraton Masters, Campionatul Național de Maraton, Cursa 21 km Autonom și Cursa Ștafetă E.ON – va avea loc la ora 09.00. Trecând pe lângă cele mai importante repere istorice și culturale ale Bucureștiului, alergătorii vor putea explora capitala pe un traseu cu punct de plecare Bd. Libertății (în dreptul Parcului Izvor) și sosire în Piața Constituției, parcurgând bulevardele din centrul și nordul Bucureștiului (Calea Buzești, Piața Victoriei, Șoseaua Kiseleff, Calea Victoriei, Bd. Unirii, Bd. Decebal, Bd. Basarabia).

Potrivit RunInBucharest, organizatorul evenimentului, sunt așteptați peste 12.000 de alergători la Raiffeisen Bucharest MARATHON. Înscrierile pentru cursele 42 km Raiffeisen Bank, 21 km Autonom, 10 km Vodafone și 2,5 km EY România sunt sold out. 14 cauze sociale sunt susținute de Maratonul București și de alergători.

Peste 500 de voluntari se vor afla pe traseele curselor (inclusiv la punctele de start și finish), în zilele de eveniment. Pe traseu, în cele două zile, vor fi 15 puncte de divertisment și 14 puncte de hidratare. În cadrul Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 13 octombrie se va organiza Campionatul Mondial de Maraton Masters 2024. Competiția reprezintă o oportunitate pentru cei care vizitează prima dată România de a descoperi un oraș tânăr, vibrant și eclectic. Sunt așteptați 500 de alergători din peste 40 de țări.

Maratonul București 2024 în cifre include trasee cu patru sectoare traversate, șapte puncte de cronometrare, 27 de atracții turistice, 24 de pacemakeri și aproximativ 16.000 de pași pentru câștigătorul Maratonului București. În ceea ce privește hidratarea și energizarea participanților, vor fi disponibile 15 tone de fructe (banane, portocale și mere), 120.000 de pahare reciclabile cu apă, 40.000 de pahare reciclabile cu energizant, 45.000 de sticle de apă plată de 0,5 l și 9.000 de sticle de apă plată de 2 l.

Pentru reciclare, vor fi 80 de tomberoane pentru plastic, 80 pentru menajer, 40 pentru hârtie/carton și se estimează că vor fi produse 65 de metri cubi de gunoi în cadrul evenimentului. De asemenea, 100 km de bandă de delimitare a traseului sunt fabricate din materiale biodegradabile, iar 15.000 de săculeți reutilizabili și pungi din material biodegradabil vor fi distribuite.

În ceea ce privește serviciile de poliție, jandarmerie, pază, medicale și pompieri, va exista un centru de comandă, 440 de reprezentanți ai forțelor de ordine (poliție, jandarmerie, poliție locală), 12 ambulanțe SABIF, 6 bicicliști patrulare cu defibrilatoare, 60 de voluntari de la Crucea Roșie în ultimii 5 km și 20 de arbitri care vor direcționa pe traseu. Participanții la Maratonul București Raiffeisen Bank vor primi și anul acesta albume foto personalizate, care vor putea fi descărcate începând cu ziua de miercuri, 16 octombrie 2024, de la adresa runinbucharest.com/photos.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, restricțiile rutiere se vor aplica sâmbătă, 12 octombrie, în intervalul 07.30-14.00, pe traseele descrise mai sus, iar duminică, 13 octombrie, în intervalul 07.30-16.00, pe traseele corespunzătoare curselor de maraton și semimaraton. Arterele de circulație vor fi redeschise rutier secvențial, în funcție de poziția ultimului alergător care se încadrează în timpul regulamentar al competiției. Conducătorii auto care utilizează aplicații pentru navigare rutieră vor fi informați despre perioada restricțiilor rutiere și segmentele supuse acestor restricții, precum și despre rutele alternative recomandate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews