Peste 100 de persoane au început o călătorie cu caiace sau bărci fără motor duminică dimineața, pe primul traseu de turism lent din Delta Dunării, denumit „Delta lui Ivan.” Acest traseu începe în Tulcea și se încheie în Mila 23, satul natal al lui Ivan Patzaichin.

Teodor Frolu, continuatorul proiectelor inițiate de campionul olimpic Ivan Patzaichin, a dezvăluit că acest traseu de turism lent, denumit „Delta lui Ivan” a fost una dintre dorințele marelui sportiv.

Ideea din spatele acestui traseu lent este să ofere o alternativă la turismul actual, în care prioritare sunt ambarcațiunile cu vâsle sau electrice, creând o zonă pietonală în paralel cu artera principală de navigație, similar cu infrastructura din orașe.

Frolu a subliniat că acest traseu Tulcea-Mila 23 poate reprezenta un prim pas în dezvoltarea unei infrastructuri sustenabile pentru explorarea Deltei folosind ambarcațiuni prietenoase cu mediul înconjurător.

De asemenea, acest concept vizează promovarea dezvoltării durabile a comunităților locale. Prin implicarea turiștilor pe traseul de turism lent, se creează oportunități pentru comunități să ofere servicii tradiționale, generând venituri și susținând economia locală.

Traseul de turism lent implică oprirea în diverse locații și petrecerea mai multor zile în zonă, ceea ce duce la cheltuieli sporite ale turiștilor în comunitate, spre deosebire de cheltuielile pentru combustibilul necesar unei bărci cu motor.

Mircea Călburean, un locuitor al Brașovului, este unul dintre participanții la caravana „Apele unite ale României.” El a avut o contribuție fizică în construirea monumentului „Columna” din ansamblul memorial Ivan Patzaichin, inaugurat în deschiderea festivalului Ivan Patzaichin.

De aproape 40 de ani, Mircea Călburean vizitează Delta Dunării de două sau trei ori pe an și vâslește. El consideră că parcurgerea distanței de 55 de kilometri până în Mila 23 nu este o provocare majoră, deoarece se desfășoară într-un curs de apă și cu ajutorul curentului.

Călburean anticipează că călătoria va fi relaxantă, iar faptul că localnicii din Deltă fac această distanță într-o singură zi arată cât de obișnuiți sunt cu mediul lor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *