Într-o zi marcată de situații de urgență, pompierii militari din întreaga țară au răspuns prompt la 1.536 de solicitări primite din partea populației.

Cea mai mare parte a intervențiilor s-a concentrat pe acordarea măsurilor de prim ajutor calificat, reprezentând peste 80% din totalul misiunilor. Echipajele SMURD au asistat medical 1.271 de persoane aflate în dificultate, oferindu-le sprijinul necesar în momente critice.

În paralel cu acțiunile de prim ajutor, echipele de stingere au intervenit în cazul a 99 de incendii înregistrate la nivel național, prevenind astfel extinderea focului și limitând pagubele materiale. Din acestea, 46 de incendii au afectat arderile de vegetație, suprafața totală afectată depășind 80 de hectare.

Totodată, salvatorii au gestionat 163 de intervenții menite să protejeze comunitățile locale, inclusiv operațiuni de căutare, deblocare și salvare a persoanelor și animalelor din medii ostile vieții, precum și operațiuni de descarcerare și alte situații de urgență.

În contextul prevenirii și informării, au fost emise două mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT, referitoare la prezența animalelor sălbatice în județul Buzău. De asemenea, s-au continuat acțiunile în sprijinul autorităților din zonele de graniță și a cetățenilor străini veniți în România din zonele afectate de conflict.

Pentru a promova prevenția și pregătirea în fața situațiilor de urgență, Centrul Operațional Național monitorizează constant dinamica intervențiilor pentru a gestiona eficient situațiile de criză.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în caz de urgență pot fi obținute de pe platforma națională de pregătire pentru situații de urgență fiipregatit.ro și prin aplicația de mobil DSU, disponibilă gratuit în App Store și Google Play. Parcurgeți ghidurile disponibile pentru măsurile ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *