sursa foto Alba24

Peste 1.200 de polițiști prahoveni,în teren de astăzi

Peste 1.200 de polițiști prahoveni vor acționa în teren, în perioada 30 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023 pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, astfel încât cetățenii să se bucure din plin de perioada de trecere în noul an.

Zilnic, în medie, peste 200 de polițiști de ordine publică și rutieră, dar și din cadrul altor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, vor asigura o prezență vizibilă atât în cadrul evenimentelor din județ cât și în proximitatea acestora. Scopul este prevenirea oricăror incidente antisociale și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se află în competența de gestionare a poliției.

Controale intensificate

În această perioadă, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, împreună cu polițiștii de la celelalte structuri, au intensivicat acțiunile de prevenire și combatere a evenimentelor cauzate de folosirea ilegală a articolelor pirotehnice. Până în prezent, la nivelul unității ao fost indiponibilizate peste 3.000 de kilograme de astfel de materiale, în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

STOP ACCIDENTELOR

În vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, pentru deplasări cât mai în siguranță în această minivacanță, polițiștii rutieri prahoveni se vor afla permanent pe drumurile publice din județ, folosind aparatele de măsurare a vitezei, precum și cele etilotest și drugtest.

Aceștia vor acționa zilnic pentru fluidizarea traficului rutier pe principalele artere din județ, în special pe rutele către stațiunile turistice.

RECOMANDĂRI

Nu uitați că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!

Pentru ca trecerea în noul an să se desfășoare în siguranță, recomandăm tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie.

Nu lăsați persoane necunoscute să intre în casa dumneavoastră, indiferent de pretextul folosit. Dacă se prezintă a fi reprezentanţi ai unor instituţii sau societăţi, solicitați-le un document de legitimare.

De asemenea, nu vă lăsați obiecte de valoare în interiorul autoturismelor, mai ales în locuri la vedere, indiferent dacă ați parcat mașina într-o parcare special amenajată sau pe străzi lăturalnice, mai puțin circulate! Puteți fi victima unei infracțiuni!

Cumpărați cadourile din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunoașteți sau pe care le-ați mai folosit!

Totodată, vă readucem aminte faptul că puteți folosi doar materiale pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori.

Este recomandat să supravegheați îndeaproape copiii, întrucât aceștia pot fi tentați să folosească articole pirotehnice obținute de la comercianți neautorizați.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *