logo
RNTV Live

Peste 1.200 de localităţi din mediul rural vor primi microbuze electrice pentru transportul școlar, în valoare totală de 250 de milioane de euro prin PNRR

microbuz electric
Dumitrache Catalina

Marți, în cadrul unei ceremonii la Palatul Victoria, au fost semnate contractele de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate transportului școlar în peste 1.200 de localități, cu prezența premierului Marcel Ciolacu, a ministrului Educației, Ligia Deca, și a reprezentanților consiliilor județene.

Această inițiativă are ca obiectiv asigurarea unui transport școlar sigur și sustenabil pentru aproximativ 213.000 de elevi, cu precădere în zonele rurale izolate.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că aceste microbuze electrice contribuie la asigurarea unui mediu de învățare sigur pentru elevi și la îmbunătățirea infrastructurii școlare din România.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a menționat că autoritățile locale vor iniția procedurile de achiziție a microbuzelor și de livrare către școli. În plus, a adăugat că ținta inițială prevăzută în PNRR era de 3.200 de microbuze, dar necesitățile reale au determinat creșterea numărului de microbuze și alocarea suplimentară de fonduri pentru a satisface cerințele locale de transport școlar.

De asemenea, ministrul a reamintit că Ministerul Educației a lansat și implementat mai multe apeluri de proiecte cu finanțare din PNRR în ultimele 10 luni și a încheiat până acum aproape 2.500 de contracte din cele 4.500 programate.

Pe lângă cele 1.200 de microbuze finanțate prin PNRR, au existat și alte proiecte prin intermediul Ministerului Dezvoltării, precum și oportunități viitoare prin intermediul Fondului de Mediu pentru achiziționarea de microbuze școlare.

Aceste investiții în transportul școlar sunt esențiale pentru a sprijini accesul la educație și a asigura siguranța elevilor, în special în zonele izolate sau rurale.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor