Pesta Porcină Africană a fost confirmata in județul Dâmbovița. Laboratorul Sanitar Veterinar Județean a confirmat apariția virusului pestei porcine africane într-o gospodărie din comuna Vișina, sat Broșteni. S-au stabilit zone de protectie si supraveghere.

Centrul Local pentru Combaterea Bolilor din județul Dâmbovița a adopta planul de măsuri privind controlul și combaterea pestei porcine. S-a luat măsura uciderii  porcilor din gospodăria afectată. În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit: o zonă de protecție pe o rază de 3 km și o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 km în jurul focarului.

 Până la acest moment, a mai fost confirmat un focar de PPA în comuna Petrești, județul Dâmbovița, pentru care au fost luate toate măsurile prevăzute de legislaţia sanitară veterinară in vigoare.

DSVSA Dâmbovița atrage atenția că orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA Dâmbovița sau autorităţilor locale.

 Toate animalele afectate trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *