Sursa: solar-magazin.rohouse from grass on blue sky

Un brașovean care s-a înscris în programul Casa Verde 2023 a fost sunat recent prin call-center pentru o ofertă de la o firmă de instalații din Voluntari, în condițiile în care Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) nu a publicat încă lista instalatorilor acreditați, iar datele personale ale celor înscriși în program nu sunt publice.

  • „Având în vedere sesizările scrise și telefonice primite de la cetățeni prin care au fost semnalate posibile scurgeri de informații cu datele de identificare ale beneficiarilor înscriși în anul 2023 în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice și care ulterior ar fi fost contactați de diverși operatori economici pentru a-și oferi serviciile, Administrația Fondului pentru Mediu va pune la dispoziția Corpului de control al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor absolut toate documentele solicitate astfel încât situația să se clarifice în cel mai scurt timp.
  • La momentul actual, Administrația Fondului pentru Mediu este în proces de încheiere a contractelor de participare cu instalatorii. Ulterior, aceștia vor transmite garanția de participare în cadrul programului, iar Administrația Fondului pentru Mediu va publica lista cu instalatorii validați. După această etapă, va fi permisă selectarea în aplicație a unui instalator de către solicitanții care s-au înscris în program.”a anunțat vineri biroul de presă al AFM.
CE A DECLARAT BRASOVEANUL

„Mi-au zis la telefon că această ofertă e valabilă doar până în 14 iulie. Astăzi m-au sunat din nou să mă întrebe dacă sunt interesat de contract și i-am întrebat acum de unde au datele mele. Mi-au spus că au acces pentru că m-am înscris pe platforma AFM și atunci e public pentru toate firmele care și-au depus dosarul. Mi-au mai spus și că ei sunt de la o firmă care s-a calificat în acest program”, a declarat brașoveanul.

În final Ministrul Mediului va trimite Corpul de control la AFM, după mai multe sesizări privind o scurgere de informații.

Pentru continuarea interviului luat de Hot News accesati sursa citata.

Sursa: hotnews.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *