logo
RNTV Live

Persoane semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen, depistate. Cooperare polițienească pentru combaterea criminalitătii

politia-capitalei-politisti-masina-politie
Erika Stoica

Persoane semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen, depistate. Cooperare polițienească pentru combaterea criminalitătii

În perioada 5 – 11 mai 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 770 de persoane, 21 de autovehicule și 37 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 534 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 13 mandate europene de arestare, fiind depistate 107 persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 201 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 8 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.     

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 26 de documente, au fost găsite 19 autovehicule și o plăcuță de înmatriculare, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 236 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 16 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 33 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 8 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 11 documente și 2 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

sursa Poliția Romană

COREP 07 SRL - Firma de constructiiadi deseuri prahovaromsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor