O persoană a fost găsită de un turist în Vârful Farcău! Cadavrul a fost găsit în apropierea zonei de frontieră.

SPJ Salvamont Maramures a intervenit ieri în zona Vârfului Farcău, în județul Maramureș. Ei au intervenit pentru recuperarea și evacuarea unei persoane găsite fără suflare de către un turist, foarte aproape de zona de frontieră.

Salvatorii montani au intervenit de data aceasta ca „echipă suport”, la acțiune fiind prezenți și polițiștii din cadrul Politiei de Frontiera Maramures si ai IPJ Maramures.

Inițial, acțiunea a fost suspendată pentru 5 ore din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a ceții și a drumului nepracticabil. Acțiunea de căutare a fost reluată în această dimineață pentru a nu expune salvatorii și persoanele implicate la risc.

În această dimineață, salvatorii au pornit la drum. Ei au ajuns la cadavru după aproximativ 5 ore de mers. „ Am reusit sa luam legatura cu salvatorii cu ajutorul telefoanelor satelitare, in zona nefiind semnal telefonic si nici semnal pe statii.” a transmis Salvamont Maramureș.

Operațiunea de salvare a durat câteva ore, rămășițele umane au fost depuse la IML in vederea investigatiilor.

Salvamont Maramureș: „Salvatorii montani impreuna cu structurile specializate ale Politiei de Frontiera Maramures si Politiei Nationale precum si angajati ai Ocolului Silvic au incheiat actiunea si se retrag in baze.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *