logo
RNTV Live

PERICOLUL CARE BATE FRUMUSEȚEA

Costin

Rujurile sau gloss-urile folosite zilnic de femei ascund un secret important pentru sanatate, iar cercetatorii trag un semnal de alarma asupra efectelor negative. De cele mai multe ori, aceste produse de infrumusetare contin substante care folosite in cantitati mari sunt riscante pentru sanatate si pot duce la boli grave precum cancer, boli dermatologice sau probleme cu rinichii. Cum isi aleg reprezentantele sexului frumos astfel de produs aflam din materialul urmator.

Frumusetea poate sa vina in anumite situatii, la pachet, cu anumite riscuri. Cel putin in cazul rujurilor, ori gloss-urile folosite de catre doamne si domnisoare. Asta pentru ca exista riscuri, arata statisticile, ca produsul sa fie ingerat de catre ultilizatoare, iar asta atrage dupa sine boli grave precum cancer, boli dermatologice sau probleme cu rinichii, spun medicii. Spre exemplu, in concentratii mari, cadmiul, o substanta folosita pentru productia cosmeticelor, se acumuleaza in rinichi si poate duce la insuficienta renala. Si astfel, pot fi afectate in special persoanele care sufera de diabet sau care fac dializa. De aceea am intrebat doamnele si domnisoarele la ce sunt atente atunci cand aleg astfel de produse.

La fel de periculos este si cromul, folosit in productia acestor cosmetic, care favorizează apariţia tumorilor stomacale. Cercetatorii spun ca in medie, o femeie inghite cel putin 1,5 kg de ruj sau gloss pe an.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor