Se complică situaţia la Slănic Prahova, unde într-o mină abandonată de sare s-a infiltrat o cantitate enormă de apă, echivalentul a 240 de bazine olimpice. Autorităţile scot apa din subteran cu pompe, dar, cu toate acestea, nivelul apei a ajuns la 18 metri şi continuă să crească. Cel mai probabil, infiltraţiile vin din pârâul Slănic. Riscul este însă ca apa să iasă la supafaţă şi să inunde casele şi terenurile de la marginea oraşului.
Debitul apei cu sare, care este deversata din mina Victoria, in paraul Slanic pare ca este mai mare, fata de cel initial. Pe albia firului de apa stratul deb sare depus este considerabil.
Iar imaginile cu amploarea dezastrului au fost inregistrate de cativa localnici din Poiana Vărbilău, la cativa kilometri departare, pe un afluent al paraului Slanic, unde curge saramura.
Dintr-un comunicat transmis de catre Societatea Nationala a Sarii reiese ca infiltratia apei in mina Victoria, inchisa in 2012, a fost constatata pe 12 iunie, anul acesta, iar de atunci specialistii au pornit in galerii sa vada daca au aparut astfel de avarii si in alte zone. Potrivit conducerii se fac inspectii zilnice si nu ar exista probleme. Nici macar in mina turistica Unirea, care se invecineaza cu zona inundata din subteran, ori in mina de exploatare Cantacuzino.
Mina care pana acum nu a fost inchisa, avand in vedere opiniile autoritatilor potrivit carora nu exista pericol acolo.
Cat despre impactul pe care l-ar putea avea in subteran infiltratiile care au cumulate aproximativ 600,000 de metri cubi in mina Victoria, si pentru a impiedica altele noi, reprezentantii SNS spun ca una dintre solutii este aceea de a betona albia paraului Slanic pe o lungime de 800 de metri. Si tot conducerea Salrom spune ca avand in vedere debitul de deversare aprobat de autoritati situatia s-ar putea remedia in cateva luni.