logo
RNTV Live

Performanțe remarcabile pentru sportivii de judo ai CSM-CFR-CSȘ Ploiești

judo
Erika Stoica

Sportivii secției de judo a CSM-CFR-CSȘ Ploiești au avut un weekend de succes la două competiții continentale majore – Campionatele Balcanice U18 și Cupa Europeană U21 – obținând o medalie de aur și una de bronz.

Medalie de Aur la Campionatele Balcanice U18

David Țugui a adus medalia de aur pentru România la Campionatele Balcanice de Juniori 2 – U18, desfășurate la Podgorica, Muntenegru. Concursând în categoria „+90 kg”, David a demonstrat o superioritate tehnică de excepție, câștigând prin ippon (înainte de expirarea timpului regulamentar) toate cele patru meciuri disputate. Adversarii săi au fost Aleksa Curovic (Bosnia și Herțegovina), Emir Maljec (Muntenegru), Cătălin Pleșca (Republica Moldova) și Akif Akgun Mehmet (Turcia). La competiția din Muntenegru au participat 334 de sportivi din 11 țări: Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Turcia, Republica Moldova și România.

Medalie de Bronz la Cupa Europeană U21

Rareș Arsenie a obținut medalia de bronz la Cupa Europeană de Juniori U21 din Graz, Austria, după un parcurs impresionant în categoria „-100 kg”. Rareș a câștigat patru meciuri și a pierdut unul singur. El a învins în primul tur pe neamțul Pierre Ederer, a pierdut în „sferturi” în fața sârbului Milan Bulaja, care a câștigat ulterior medalia de aur, și s-a impus în recalificări în fața bosniacului Sergej Narancic și a ungurului Mate Lakos. În lupta pentru bronz, Rareș l-a învins pe brazilianul Andre Kramer. Vanessa Tolea, prezentă și ea la competiție, a concurat în categoria „57 kg”, dar a pierdut în primul tur în fața britanicei Chloe Link. Competiția din Austria a reunit 396 de judoka din 29 de țări.

În primele două zile ale acestei săptămâni, David Țugui și Rareș Arsenie participă la un stagiu internațional de pregătire tot la Graz.

Sportivii de la CSM-CFR-CSȘ Ploiești sunt pregătiți de antrenorii Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu și Doru Munteanu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor