Polițiștii din Mehedinți și București au făcut percheziții la sediul unei firme și la casele unor persoane. O femeie de 32 de ani este acuzată că a înregistrat cheltuieli fictive de 1.3 milioane de lei, provocând un prejudiciu de 237.037 lei la buget. Pentru a evita urmărirea penală, a transferat fictiv părțile sociale

În dimineața zilei de 22 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți și Poliției Sectorului 1 București au efectuat 4 percheziții la sediul unei societăți și locuințele mai multor persoane fizice din municipiul București și județul Mehedinți.

Din ancheta desfășurată a rezultat că, în perioada ianuarie 2019 – septembrie 2022, o femeie în vârstă de 32 de ani ar fi înregistrat în actele contabile cheltuieli fictive, nebazate pe operațiuni reale sau prestări de servicii, utilizând 259 de facturi, într-o sumă totală de 1.300.000 de lei.

Prin aceste acțiuni, ar fi provocat un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 237.037 de lei.

Ulterior, în tentativa de a se sustrage de la urmărirea penală, aceasta ar fi transferat fictiv părțile sociale pe care le deținea către o altă societate comercială, administrată de un cetățean în vârstă de 45 de ani din spațiul extracomunitar.

Un mandat de aducere a fost emis, iar femeia va fi dusă pentru audieri în cadrul unui dosar penal care vizează acuzații de evaziune fiscală în formă continuată și transmitere fictivă a părților sociale.

Investigațiile în acest caz sunt în desfășurare sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, care va dispune de măsurile procedurale conforme legii.

Desfășurarea operațiunii a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Mehedinți.

Este important să subliniem că, pe toată durata procesului penal, persoanele investigate beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv prezumția de nevinovăție.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *