Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Mureș au efectuat astăzi două mandate de percheziție domiciliară în județul Mureș, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiuni grave împotriva animalelor. Cercetările sunt desfășurate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de organizare a luptelor între câini, participarea cu câini la astfel de lupte și intervenții chirurgicale neautorizate, precum cuparea de urechi.

În urma perchezițiilor, polițiștii au identificat un exemplar canin cu urechile cupate, un indicator al participării acestuia la lupte cu câini. Față de acest exemplar, a fost emis ordin de plasare în adăpost. Totodată, au fost ridicate mai multe înscrisuri și un telefon mobil, care vor fi folosite în continuarea cercetărilor.

Proprietarului exemplarelor canine implicate în activități ilegale i-au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în conformitate cu OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinelui fără stăpân și Legea nr. 205 din 2004 privind protecția animalelor, în valoare totală de 8.000 de lei.

De asemenea, în cadrul acțiunii, a fost emis un ordin de plasare în adăpost pentru un alt exemplar canin nemicrocipat, nesterilizat și ținut în condiții necorespunzătoare.

Operațiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș. Cercetările sunt în desfășurare sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în vederea tragerea la răspundere a celor implicați în organizarea acestor lupte ilegale și tratamentul abuziv al animalelor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *