Poliția Română, împreună cu procurorii, a demarat marți percheziții în județul Vâlcea, vizând persoane suspectate de transmiterea ilegală, pe internet, a tuturor programelor de televiziune din România, începând din 2022. Acțiunea se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și implică patru mandate de percheziție domiciliară.

Conform autorităților, persoanele investigate sunt suspectate de săvârșirea infracțiunii de punere la dispoziția publicului, prin internet sau alte rețele de calculatoare, a operelor protejate de drepturi de autor, fără consimțământul titularilor acestor drepturi. De la 22 noiembrie 2022 până în prezent, aceste persoane ar fi permis accesul gratuit la toate programele de televiziune din România, pentru orice utilizator cu acces la internet, indiferent de locație.

Această activitate a afectat semnificativ interesele legale ale titularilor licențelor audiovizuale, care nu au dat acordul pentru difuzare, generând totodată venituri considerabile pentru cei implicați. Mai multe persoane vor fi audiate la sediul Poliției, iar cercetările continuă pentru a stabili întreaga amploare a activității infracționale. În plus, urmează a fi dispuse măsuri asigurătorii pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews