logo
RNTV Live

Percheziții în Gorj într-un dosar privind zeci de contracte de împrumut false. Prejudiciul se apropie de 900.000 de lei

actiune politie dambovita
Constantin Corina


Luni dimineață, anchetatorii au efectuat percheziții la mai multe adrese din Gorj, vizând persoane suspectate de înșelăciune în formă continuată.

Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu și polițiști din cadrul IPJ Gorj au efectuat percheziții la 8 locații din Târgu Jiu, Rovinari, Bălești, Cornești și Peștișani, într-un dosar de înșelăciune în formă continuată și alte infracțiuni.

Trei persoane sunt cercetate pentru înşelăciune şi complicitate la înşelăciune

Se fac cercetări privind trei persoane suspecte:

Suspecta A.R., operator ghișeu la Asociația C.A.R.L. din Târgu Jiu, a falsificat 63 de contracte de împrumut pentru 53 de persoane în 2023 și până în ianuarie 2024. Ea a folosit documente falsificate (adeverințe de venit, cupoane de pensie și acte de identitate) furnizate de suspecții B.R.A. și I.V.A., înșelând instituția de credit și producând un prejudiciu de 886.050 lei.

A.R. este cercetată pentru înșelăciune (63 acte), fals material în înscrisuri oficiale (139 acte), fals în înscrisuri sub semnătură privată (551 acte) și fals informatic (63 acte).

Ceilalţi doi suspecţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune, în formă continuată. La domiciliul suspectei A.R. au fost găsite mai multe documente falsificate.

“Cercetările continuă pentru stabilirea adevărului pe baza probelor, urmând să fie luate măsuri legale, care vor fi comunicate public pe parcursul urmăririi penale. Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, și nu înfrânge prezumția de nevinovăție de care beneficiază suspecții,” a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor