Polițiștii de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, alături de colegii lor de la brigăzile din Timișoara și Oradea, și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat nouă percheziții domiciliare în cadrul unei anchete privind un grup infracțional organizat, specializat în trafic de migranți.

Din cercetări a reieșit că, din decembrie 2023, o grupare formată din cetățeni sirieni și români facilita trecerea ilegală a frontierei României către Bulgaria, Serbia și Ungaria. În schimbul unor sume mari de bani, gruparea asigura migranților găzduire temporară și transport.

Perchezițiile din București, Timișoara, Arad și județele Timiș, Ilfov și Arad au dus la identificarea a 32 de migranți din Siria și Irak, precum și la confiscarea unor sume de bani, documente și alte probe. De asemenea, a fost descoperită o locație de tip „safe-house” în Timișoara, utilizată pentru găzduirea migranților.

Pe parcursul anchetei, începând cu ianuarie 2024, au fost interceptate 5 transporturi de migranți, însumând 70 de persoane, ascunse în camioane și care au plătit traficanților până la 12.000 de euro. Opt mandate de aducere au fost puse în aplicare, audierile având loc la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews