logo
RNTV Live

Pensionari loviţi în plin! Milioane de persoane în vârstă riscă să nu primească pensiile până la Paște

pensie
Theo Tănăsescu

Persoanele în vârstă vor trebui să gestioneze cu atenție banii rămași în această lună (aprilie). Aproximativ patru milioane de pensionari riscă să nu primească pensiile până la Paște.

Poșta Română va avea un program special în următoarea minivacanță. Livrarea pensiilor va începe pe data de 2 mai, nu în prima zi a lunii, așa cum se procedează de regulă, aceasta fiind zi liberă, de Ziua Muncii.

În ceea ce privește pensiile pe card, acestea vor fi virate în a 12-a zi a lunii. Ceea ce înseamnă că cei mai mulți pensionari vor primi banii după sărbătorile pascale.

De obicei, pensiile sunt distribuite între prima zi și cea de-a 15-a zi a fiecărei luni.

Poștașii vor fi activi pe data de 2 mai. Astfel încât pensiile distribuite prin intermediul lor vor ajunge la beneficiari încă de vineri.

Minivacanță în România


În acest an, angajații din România beneficiază de zi liberă de 1 Mai, care va pica într-o zi de miercuri şi va fi zi liberă legală, în timp ce bugetarii vor beneficia şi de ziua de 2 mai ca zi liberă, pentru a putea face punte între 1 mai şi 3 mai.

În plus, ziua de 3 mai va fi zi liberă pentru că este Vinerea Mare, iar în ziua de 5 mai este sărbătorit Paștele Ortodox şi va fi liberă, dar este duminică.

Ziua de 6 mai, luni, este a doua zi de Paşte şi va fi considerată, de asemenea, zi liberă. Cu alte cuvinte, nu se va lucra de pe 1 până pe 7 mai inclusiv. Poștașii care vor fi în serviciu pe data de 2 mai vor fi compensați cu o zi liberă ulterior.

Tot din luna mai pensionarii ar trebui să înceapă să primească și deciziile cu noile pensii după recalculare, potrivit antena 3 cnn.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor