logo
RNTV Live

Paul Georgescu, un român, a reușit să traverseze strâmtoarea Cook din Noua Zeelandă înotând, parcurgând o distanță de 29 de kilometri într-un interval de 9 ore.

Jmhhc2g9MDlkM2ViYTUzZGQzNDc2MWE1NTYyY2I5ZDliZWRhNTk=.thumb
Constantin Corina

Paul Georgescu a reușit să traverseze înot strâmtoarea Cook, o cale de apă care separă Insula de Nord a Noii Zeelande de Insula de Sud.

Aceasta este a șasea strâmtoare pe care Paul a reușit să o traverseze în cadrul proiectului său important în înotul în ape libere, unul dintre cele mai semnificative proiecte la nivel mondial în acest

Doar 27 de indivizi au reușit să completeze “Everestul” înotătorilor. Paul trebuie să traverseze și Tsugaru Strait din Japonia, iar această provocare este programată pentru finalul lunii iulie. “Sunt extrem de motivat să finalizez proiectul Oceans Seven în această vară și sunt hotărât să depun toate eforturile necesare în pregătirea fizică și mentală”, a declarat Paul Georgescu. El a fost desemnat “MAN OF THE YEAR” în 2021 de către World Open Water Swimming Association Awards, cea mai importantă organizație mondială în domeniul înotului în ape deschise.


Paul Georgescu a petrecut 9 ore înotând în ape cu o temperatură de 17 grade Celsius.

Strâmtoarea Cook este o cale de apă care conectează Insula de Nord a Noii Zeelande cu Insula de Sud, stabilind legătura între Marea Tasmaniei și Oceanul Pacific de Sud. În linie dreaptă, distanța este de 22,5 kilometri, dar din cauza curenților puternici, traseul parcurs de Paul a fost de 29 de kilometri.

“Am avut noroc de o zi senină, care mi-a permis să văd malul opus, un sentiment reconfortant. Dar intrarea în apă a adus cu sine distanțe copleșitoare. Am luptat cu un curent puternic timp de ore întregi în timpul traversării. Trebuia să sprintez în acele momente pentru a depăși zonele dificile, altfel exista riscul să deviez de la traseu. Valurile mari cauzate de rafalele de vânt m-au forțat să îmi adaptez tehnica de înot. A fost o traversare grea, a treia ca dificultate din cele 6 reușite în cadrul acestui proiect.” – Paul Georgescu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor