Patru tineri au absolvit cu succes cursurile de brutar la Școala de Meserii CONCORDIA. Proiectul a fost posibil cu ajutorul unei sponsorizări.

Anul școlar 2023-2024 este ultimul în care Școala de Meserii a funcționat în formatul actual, urmând ca din toamnă să se concentreze exclusiv pe activitatea practică cu elevi din 7 licee tehnologice din Prahova.
Începând din toamna anului 2023, 33 de tineri, dintre care 4 înscriși la Școala de Meserii și 29 proveniți din parteneriatele cu liceele de profil locale, au beneficiat de sesiuni de formare teoretică și practică pentru meseria de brutar. Programul a inclus, de asemenea, ateliere de dezvoltare personală și profesională în cadrul modulului “Școală pentru Viață”, materiale de practică și echipamente specifice, transport către locația CONCORDIA pentru practică și masă de prânz pe perioada cursurilor.
La finalul cursului, cei patru tineri înscriși la Școala de Meserii au obținut rezultate foarte bune. Deținând o diplomă recunoscută de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, precum și în Uniunea Europeană, trei dintre aceștia sunt în căutarea unui loc de muncă. Pentru cel de-al patrulea tânăr, care are nevoi speciale din cauza unei probleme de sănătate, speciliștii sunt în căutarea celei mai potrivite soluții pentru un loc de muncă adecvat.


CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non-profit, cu un istoric de 32 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și a familiilor aflate în dificultate și orientarea lor spre o viață independentă și autonomă. Proiectele CONCORDIA se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și Odobești, județul Dâmbovița, și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an.