Patru polițiști, inclusiv unul pensionat, de la Brigada Rutieră din București, au fost puși sub urmărire penală de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, fiind acuzați de luare de mită și alte infracțiuni.

N.M., fost agent de poliție și acum pensionat, este acuzat de cinci infracțiuni de luare de mită și două infracțiuni de luare de mită în formă continuată. În perioada iunie 2022 – octombrie 2022, N.M. a pretins și primit sume de bani între 200 și 800 de lei de la șoferii care încălcau regulile de circulație, pentru a nu aplica sancțiuni.

B.V.D., agent de poliție activ, este acuzat de patru infracțiuni de luare de mită, două infracțiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și două infracțiuni de înșelăciune. În perioada iunie 2022 – decembrie 2022, B.V.D. a primit sume între 200 și 1.300 de lei de la șoferi, pentru a-i scuti de sancțiuni. De asemenea, a emis două facturi false pentru a obține un voucher de vacanță în valoare de 1.450 de lei.

D.D.M., alt agent de poliție, este acuzat de o infracțiune de luare de mită. Pe 19 decembrie 2022, D.D.M. a acceptat 1.300 de lei de la un șofer pentru a nu aplica sancțiuni.

B.P.I., un alt agent de poliție, este acuzat de o infracțiune de luare de mită. Pe 5 august 2022, B.P.I. a primit 200 de lei de la un șofer pentru a nu aplica o amendă.

Trei dintre cei acuzați au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile, în timp ce ancheta continuă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews