logo
RNTV Live

Patru bărbați, deveniți pietoni înainte de a produce o nenorocire pe șosele

prahova_razie
Mihai Constantinescu

Patru bărbați, deveniți pietoni înainte de a produce o nenorocire pe șosele

Patru bărbați au rămas fără permis de conducere, după ce au ales să se urce la volan, deși consumaseră băuturi alcoolice sau substanțe cu efect psihoactiv

Noaptea trecută, în jurul orei 02.00, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Drajna, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza comunei Izvoarele, au oprit, pentru control, pe Drumul Național 1 A, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani, din orașul Vălenii de Munte.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, în jurul orei 03.30, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Bușteni, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră în stațiune, au oprit, pentru control, pe strada Panduri un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din orașul Bușteni.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători auto au fost conduși la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cele două cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Comportament suspect la volan

Noaptea trecută, în jurul orei 23.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe Drumul Național 1, în afara localității Păulești, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 18 ani, din orașul Breaza.

Ulterior, în jurul orei 00.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești- Biroul Rutier, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe Drumul Național 1, în zona Movila Vulpii, în cadrul aceleiași acțiuni, au depistat un alt conducător care avea un comportament suspect la volan.

Șoferul a fost identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 29 ani, din orașul Băicoi.

Având în vedere comportamentul suspect al conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

Ulterior, ambii conducători auto au fost conduși la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

În cele două cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor