Featured Video Play Icon

Inspectorii Inspectoratului Teritoria de Munca Prahova le atrag atentia patronilor de restaurante ca angajatii trebuie sa aiba contracte de munca, chiar daca lucreaza doar pe perioada sezonului cald. Inclusiv minorii trebuie sa munceasca  sub o forma legala. Recent, inspectorii ITM au facut si un control in aceste unitati.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a efectuat, recent, controale la angajatorii care desfășoară activități în domeniul „restaurante și alte activități de servicii de alimentație”. S-a urmărit modul în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă.

Astfel, au fost verificați 46 agenţi economici, iar inspectorii ITM Prahova au aplicat 2 avertismente pentru nerespectarea prevederilor privind timpul de muncă. Au dat și amenzi în valoare de 45000 de lei, din care 40.000 de lei pentru muncă nedeclarată și subdeclarată.

În această perioadă aglomerată, aceste unități au nevoie de mai mulți angajați. Se poate lucra și cu minori.

Minorii pot munci și ca zilieri, însă nu și pe timpul nopții, după ora 22. O altă problemă identificată este lipsa unei condici de prezența, ceea ce poate însemna nerespectarea programului de lucru.

By Costin