logo
RNTV Live

Patriarhul Daniel vine duminică la Ploiești. Va participa la târnosirea bisericii “Sf. Maica Precista”

patriar_daniel_ploiesti
Dumitrescu Vlad

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, și Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, vor oficia, duminică, slujba de târnosire a bisericii “Sf. Maica Precista” din Ploiești, lăcaș vechi de 200 de ani și care a trecut printr-un amplu proces de restaurare.

Slujba va avea loc duminică, 28 mai, începând cu ora 9.00, iar pe tot parcursul zilei credincioșii vor avea posibilitatea să treacă prin Sfântul Altar.

Special pentru această ocazie, la Ploiești vor fi aduse, de la Catedrala Patriarhală din București, Moaștele Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul. Biserica Parohiei “Maica Precista” este monument istoric. Din patrimoniul acestei parohii fac parte o icoană a Maicii Domnului dăruită de Ţarul Alexandru al II-lea, dar şi un fragment din Sfintele Moaşte ale Sfintei Ecaterina.

Biserica „Maica Precista”, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” este unul dintre monumentele religioase, istorice şi de artă ale municipiului Ploieşti şi aparţine patrimoniului local şi naţional. Actualul edificiu, conform pisaniei, este construit în vremea Domnitorului Ioan Alexandru Şuţu la data de 10 mai 1820.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor