Sursă foto: IMPACT.ro

Cu prilejul aniversării Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în timpul Sfintei Liturghii săvârșite sâmbătă, 22 iulie, la Catedrala Patriarhală se va rosti o rugăciune specială de mulţumire pentru binefacerile aduse Bisericii Ortodoxe Române și pentru activitatea Preasfinției Sale.

După Sfânta Liturghie, începând cu ora 11:00, la Catedrala Patriarhală se va ține o slujbă de Te Deum, ca semn liturgic de recunoştinţă pentru împlinirile din viața Bisericii și a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

După ora 12:00, Palatul Patriarhiei va găzdui un scurt moment aniversar care va include prezentarea mesajelor de felicitare transmise de autoritățile de stat centrale şi locale, precum şi de alte instituţii publice.

La toate momentele aniversare vor fi prezenți ierarhi ai Sfântului Sinod, reprezentanţi ai autorităţilor de stat, personalităţi ale vieţii publice româneşti, membrii Permanenţelor Consiliului Naţional Bisericesc şi Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, clerici şi mireni.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române anunță că mesajele de felicitare pot fi înmânate direct la Cabinetul Patriarhal sau trimise la adresa de e‑mail: cabinet.patriarhal@patriarhia.ro. Acesta menționează că ziua de sărbătorire oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este cea de 30 septembrie a fiecărui an, data întronizării Preafericirii Sale în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (2007).

Sursă: Ziarul Lumina

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *