logo
RNTV Live

Partidul AUR a cerut în mod urgent demiterea ministrului Agriculturii, Florin Barbu

MTFhMzIyNmM3YTFmZjVhZDI2NThmZGVjN2UzNQ==.thumb
Dudau Andreea Valentina

Deputatul AUR Dan Tanasă afirmă că demiterea rapidă a șefului Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), Ionuț Lupu, după doar două luni de mandat, sub acuzația că ar fi împiedicat eliberarea fondurilor pentru fermieri, reprezintă doar o mascaradă orchestrată de ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, care este, în opinia sa, “doar o marionetă a lui Paul Stănescu, menită să ascundă adevărata motivare”!

Potrivit comunicatului de presă emis de AUR, “în realitate, membrii PSD sunt îngrijorați de faptul că șeful APIA a evidențiat un posibil prejudiciu în valoare de cinci milioane de euro, care ar fi fost generat de firmele apropiate baronului Paul Stănescu, prin cererea de subvenții pentru recoltarea stufului din Delta Dunării. Această procedură, considerată ilegală, este în curs de verificare la APIA”.

AUR solicită demiterea imediată a ministrului Agriculturii, pe care îl consideră doar o marionetă ușor de manevrat, numită în funcție de către baronul Paul Stănescu, pentru a servi intereselor sale personale.

Deputatul AUR: „Solicităm repunerea lui Ionuţ Lupu la şefia APIA şi continuarea verificărilor legate de subvenţiile pe care familia Stănescu ar trebui să le primească de la APIA. Nici cel mai credul naiv de pe această lume nu îşi poate imagina că în două luni de când a fost pus în funcţie, şeful APIA ar fi reuşit să blocheze banii pentru fermieri, în condiţiile în care lucrurile trebuiau să fie foarte clar stabilite de fostul şef al APIA, Adrian Pintea, care acum este mâna dreaptă a ministrului Agriculturii. Prin această mişcare, cel mai probabil PSD nu urmăreşte decât să îl aducă înapoi pe Adrian Pintea la şefia APIA pentru a controla subvenţiile de milioane de euro pe care familia Stănescu a pus ochii, pentru a avea un servitor credincios în fruntea acestei instituţii”.

Dan Tanasă adaugă că „nici liderii PSD, nici cei din conducerea Ministerului Agriculturii nu sunt preocupați de bunăstarea fermierilor români”.

„Unica lor preocupare este legată de afacerile pe care le desfășoară în acest sector vital pentru economia națională”, încheie deputatul AUR.

Potrivit informațiilor obținute de G4Media de la surse guvernamentale, ministrul Agriculturii Florin Barbu a semnat marți ordinul de demitere a șefului Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), liberalul Ionuț Lupu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor