logo
RNTV Live

Parteneriatul comercial cu Emiratele Arabe Unite aduce extinderea si modernizarea aeroportului Otopeni

435889047_966058161557414_2857536180331440843_n
Constantin Corina

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat că are obiective mari pentru aeroportul Otopeni cu sprijinul Emiratelor Arabe Unite

“Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut întrevederi cu managementul companiei ADQ Al Dahra, cu Khaldoon al Mubarak, CEO al companiei Mubadala, cu reprezentanţii companiei IHC/Abu Dhabi Ports şi cu Sultan Al Jaber, CEO ADNOC, preşedinte Masdar şi preşedinte al Summitul-ui mondial pentru acţiuni climatice COP28. Şeful Executivului român a exprimat interesul părţii române în menţinerea la cote înalte a relaţiilor bilaterale şi în atragerea investiţiilor emirateze, context în care a subliniat importanţa celei de-a treia sesiuni a Comisiei inter-guvernamentale de cooperare, care urmează să se desfăşoare la Bucureşti în perioada imediat următoare”, se prezintă în comunicat, conform Agerpres.

M-am întâlnit astăzi cu reprezentanții unora dintre cele mai puternice companii emirateze, printre care Al Dahra, Mubadala, IHC/Abu Dhabi Ports sau ADNOC cu care am convenit dezvoltarea unor proiecte majore de investiții în România: extinderea și modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare și feroviare, investiții în energie verde și în procesare alimentară.

Sunt proiecte esențiale pentru dezvoltarea țării noastre, pentru crearea de noi locuri de muncă bine plătite, dar și pentru echilibrarea balanței noastre comerciale, prin creștere exporturilor. – a transmis Marcel Ciolacu pe facebook.

“În ceea ce priveşte transporturile, pe lângă importanţa strategică a Portului Constanţa, România oferă oportunităţi de cooperare şi pentru dezvoltarea reţelelor feroviară şi rutieră de care dispune. Premierul Marcel Ciolacu a amintit şi de cele opt proiecte propuse de România în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări (I3M), aflate în diferite stadii de realizare şi care pot fi interesante pentru investitorii cu expertiză în infrastructura de transport, energetică sau digitală”, transmite Guvernul.

Ciolacu a subliniat că extinderea și modernizarea Aeroportului Otopeni, infrastructura portuară și feroviară, investițiile în energie verde și procesarea alimentară sunt prioritățile strategice ale parteneriatului comercial cu Emiratele Arabe Unite.

Foto: Marcel Ciolacu 

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor