Legea care permite consumul personal de canabis a fost adoptată de Parlamentul german. Intrarea în vigoare este programată cel devreme de la 1 aprilie, iar se estimează că 4,5 milioane de persoane vor beneficia de această modificare.

Persoanele majore vor putea să dețină până la 25 de grame de iarbă în spațiile publice și 50 de grame acasă. Cu toate acestea, accesul la canabis va fi mai restricționat, ceea ce va face achiziționarea mai dificilă.

Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, explică că scopul reformei este să descurajeze achizițiile de pe piața neagră, să protejeze consumatorii de produsele contaminate și să reducă infracțiunile legate de droguri.

Opoziția din Germania critică noua lege, temându-se că ar putea promova consumul.

Fumatul canabisului va fi interzis în zonele apropiate de școli și terenuri de sport, iar fiecare consumator va avea dreptul să cultive până la trei plante acasă.

Inițial, s-a discutat despre legalizarea vânzării canabisului în farmacii, însă legea adoptată va permite distribuirea acestuia doar în „cluburi sociale pentru canabis”, cu o limită de 500 de membri, toți fiind cetățeni germani majori. Astfel, turiștii vor fi excluși.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *