logo
RNTV Live

Parlamentul European pune la dispoziție lecții interactive pe module pentru o cunoaștere mai vastă în alegerile europene

441197129_842106484620725_160615612935966260_n
Constantin Corina

Pe 9 iunie, o mare parte din tineri vor vota pentru prima dată pentru a alege un deputat în Parlamentul European. Astfel, Parlamentul European ne vine în întâmpinare cu resurse educaționale valoroase.

Aceste resurse pot fi instrumente esențiale pentru a le explica tinerilor beneficiile Uniunii Europene, rolul Parlamentului European și importanța votului în alegerile europene.

Veți găsi lecții interactive pe module tematice, seturi de instrumente pedagogice și materiale audiovizuale. Acestea sunt concepute pentru a vă ajuta să creați un mediu propice în care elevii să-și poată exprima opiniile, să-și prezinte ideile și să pună întrebări esențiale legate de alegerile europene.

Setul de instrumente este structurat în 6 module, fiecare modul având 4 părți: o introducere în subiect, întrebări de orientare localizate într-o casetă albastră pentru a iniția conversații cu tinerii, o listă de resurse educaționale pentru a susține discuția și un scurt joc de întrebări și răspunsuri. Lângă fiecare resursă este indicată durata necesară.

Recomandările Parlamentului European

  • Folosirea metodelor participative pentru a interacționa în mod eficient cu tinerii, pentru a-i capacita și pentru a crea un impact de lungă durată.
  1. Puteți organiza discuția in cerc, astfel încât cei prezenți să fie la același nivel și să se poată vedea cu toții.
  2. Citiți mai multe despre practica organizării în cerc (numai
    versiunea în limba engleză) în sala de clasă sau căutați pe internet exemple de utilizare a practicii organizării în cerc.
  3. Puteți utiliza metodologia „World Café” pentru a organiza ateliere. Aflați mai multe despre „World Café”. (numai versiunea în limba engleză)
  4. Rezumați rezultatele atelierelor utilizând tehnici de înregistrare grafică. O gamă largă de instrumente de educație nonformală se poate găsi pe site-ul
    SALTO-YOUTH, rețeaua europeană de centre de resurse care lucrează în domeniile prioritare ale UE în rândul tinerilor

AICI POTI DESCARCA SETUL DE INSTRUMENTE EDUCAȚIONALE!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor