Sursă foto: www.merkur.de

Katarina Barley, vicepreşedintele Parlamentului European, a transmis că există o majoritate enormă pentru aderarea României la Spaţiul Schengen. Vezi aici cum a argumentat oficialul.

Sâmbătă, în cadrul unei conferinţe organizată de PES activists România şi PSD, europarlamentarul Katarina Barley a susținut că motivelor invocate de Austria împotriva aderării Romaniei la spaţiul Schengen „le lipseşte substanţa” şi a opinat că este vorba despre o decizie politică.

Katarina Barley: „În Parlamentul European tot ce putem face este să îndemnăm Austria să îşi schimbe poziţia şi am făcut asta (…) Nu va ajuta foarte mult, pentru că nu avem nicio putere să punem presiune asupra lor.”

Reprezentanţilor partidului din România din aceeaşi familie politică cu cel din Austria, care se opune aderării ţării noastre la spaţiul Schengen, li s-a recomandat să se adreseze omologilor austrieci în acest caz.

„Vom continua să dăm fonduri europene să sprijinim la construirea infrastructurii României (…) Aveţi forţă de muncă bună, aveţi oameni talentaţi”, a mai transmis Barley.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *