Parlamentul României a adoptat proiectul de lege inițiat de liderul PNL, Nicolae Ciucă, și președintele PSD, Marcel Ciolacu, privind măsuri pentru consolidarea capacității de combatere a evaziunii fiscale. Proiectul are ca obiect de reglementare stabilirea unor măsuri menite să întărească capacitatea de combatere a evaziunii fiscale în țară.

Printre prevederile acestui proiect se numără intervenții legislative asupra unor acte normative precum Legea pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, Ordonanța de Urgență a Guvernului pentru organizarea și funcționarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Ordonanța de Urgență privind Direcția Națională Anticorupție, și Legea privind Codul de Procedură Penală.

Potrivit inițiatorilor, măsurile adoptate prin această lege vor conduce la o gestionare eficientă a cauzelor penale și la o îmbunătățire semnificativă a colectării, având un impact durabil asupra creșterii veniturilor bugetare. Scopul principal al legii este recuperarea prejudiciilor cauzate bugetului general consolidat al statului prin faptele de evaziune fiscală și aducerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților și va merge la promulgare pentru a deveni lege.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *