Parlamentarii AUR au organizat un protest în sala grupului parlamentar al PSD, la Parlament, în timpul programatei şedinţe a conducerii partidului. Motivul protestului este intenţia Guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale. În cadrul incidentului, liderul AUR, George Simion, a avut un schimb de replici cu preşedintele interimar al Camerei, Alfred Simonis, care i-a solicitat să părăsească sala.

Parlamentarii AUR au pătruns în sala de şedinţă a PSD, scandând: „Vrem democraţie!” și deținând hârtii cu mesaje precum: „Tovarăşul Ciolacu”, „Ciolacu şi PSD, distrugătorii democraţiei şi statului de drept”, „PSD şi PNL pun democraţia în pericol”.

Partidul AUR a acuzat reprezentanţii PSD că prin comasarea alegerilor încearcă să încalce dreptul românilor de a vota liber și că acest demers reprezintă o tentativă de a-și salva funcţiile.

În timpul protestului, parlamentarii AUR au expus pancarte cu mesaje precum „PSD şi PNL pun democraţia în pericol”, „Marcel pentru noi e un pui de dictator” sau „Pas cu pas PSD şi PNL reinstaurează dictatura”.

Reprezentanţii AUR au afirmat că comasarea alegerilor este considerată de ei ca singura modalitate de salvare pentru PSD și PNL în faţa nemulţumirii populaţiei, subliniind că premierul Ciolacu și PSD reprezintă un pericol pentru democraţie.

În timpul schimbului de replici, liderul AUR, George Simion, l-a întrebat pe preşedintele interimar al Camerei, Alfred Simonis, care sunt planurile referitoare la alegeri. Simion a acuzat PSD că a condus țara prin frică, iar Simonis i-a răspuns că nu se află pe un stadion și că la grupul său vorbește liber, nu sub dictare externă. Simion a subliniat că nu le este frică și că apără Constituţia.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *