logo
RNTV Live

Parisul a solicitat sprijin de apărare antiaeriană din partea Greciei pentru Jocurile Olimpice. Organizarea acestora a devenit un coșmar pentru Paris

OIP
Constantin Corina

Organizarea Jocurilor Olimpice la Paris ar putea deveni un coșmar pentru Franța din cauza preocupărilor legate de amenințările teroriste

Autoritățile franceze au făcut o cerere pentru transferul unui sistem de rachete sol-aer cu rază scurtă de acțiune Crotale al Forțelor Aeriene grecești, conform informațiilor dintr-un ziar elen, citat de Politico. Discuțiile au început în noiembrie anul trecut, dar până în prezent nu s-a înregistrat nicio evoluție.

Franța a solicitat sprijin pentru apărarea antiaeriană în timpul Jocurilor Olimpice. Potrivit informațiilor din Kathimerini, citând mai multe surse, Franța spune că, în timp ce are intenția de a furniza sisteme antiaeriene Ucrainei, are nevoie de asistența aliaților pentru a asigura apărarea aeriană a infrastructurii critice din Paris în timpul Jocurilor Olimpice.

Este pentru prima dată când apar informații despre o solicitare a Franței pentru materiale de apărare antiaeriană în contextul Jocurilor Olimpice. Până acum, s-a relatat că polițiști și militari străini vor fi prezenți în timpul JO.

Cererea franceză este văzută ca o încercare indirectă de a convinge Grecia să ofere asistență în Ucraina. Grecia a exclus trimiterea sistemelor S-300 sau Patriot în Ucraina. Cu toate acestea, Franța pare să încerce să obțină sprijinul Atenei în cadrul efortului european de consolidare a Kievului.

În ceea ce privește Franța, îngrijorările legate de securitatea Jocurilor Olimpice cresc. Deși președintele Emmanuel Macron a promis că ceremonia de deschidere va avea loc pe malul fluviului Sena, planurile pot fi schimbate din cauza riscurilor de securitate. Autoritățile se confruntă cu amenințări diverse, inclusiv atacuri cu drone și ale lunetiștilor, precum și atacuri cibernetice organizate de Rusia.

Pentru a face față acestor riscuri, Franța a redus numărul de persoane care pot participa la ceremonia de deschidere și a adoptat legi care permit folosirea camerelor de supraveghere cu inteligență artificială. Incidentele recente, cum ar fi furturile de laptopuri care conțineau informații despre securitatea JO, au sporit îngrijorările și au perturbat pregătirile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor