Sursa; nfts.wtf

Un grup de investitori dă în judecată Sotheby’s Holdings Inc., pe Paris Hilton, Justin Bieber pentru o licitație și promovare din 2021 a jetoanelor nefungibile (NFT) Bored Ape Yacht Club

Cei patru reclamanți numiți în acțiunea colectivă susțin că casa de licitații a „promovat în mod înșelător” NFT-urile și s-a înțeles cu creatorul Yuga Labs pentru a le umfla artificial prețurile.

Sotheby’s, Justin Bieber și Paris Hilton se numără printre cei 30 de inculpați numiți în proces, sunt acuzate că promovează colecția NFT fără a dezvălui legăturile lor financiare cu aceasta.

Potrivit instrumentului de urmărire a pieței de criptomonede CoinGecko, ilustrațiile digitale colorate ale maimuțelor pot fi acum cumpărate cu doar 52.445 USD. În mai 2022, cel mai ieftin ar fi costat colecționari peste 400.000 USD.

În septembrie 2021, Sotheby’s a vândut peste 100 de NFT unui singur cumpărător într-o licitație online pentru mai mult de 24 de milioane de dolari, depășind estimarea înainte de vânzare de la 12 la 18 milioane de dolari.

Procesul modificat susține că vânzarea a fost „înșelătoare” și că casa de licitații a fost angajată de compania blockchain Yuga Labs pentru a „genera interesul investitorilor și hype în jurul mărcii Bored Ap .”

Într-o declarație trimisă prin e-mail către CNN, casa de licitații a spus: „Acuzațiile din acest proces sunt fără temei, iar Sotheby’s este pregătită să se apere cu fermitate”.

Între timp, un purtător de cuvânt al Yuga Labs a declarat, prin e-mail: „Credem că aceste noi acuzații, precum cele din iterația anterioară a acestei plângeri oportuniste, sunt complet lipsite de fonduri sau de fapte.

„Ca companie media și tehnologie, Yuga Labs a împuternicit comunități puternice de entuziaști și antreprenori să inoveze, să se conecteze și să construiască. Creativitatea lor a stimulat proiecte conduse de comunitate care au captat imaginația oamenilor din întreaga lume. Aceasta este povestea care merită spusă.”

Investitorii au solicitat despăgubiri de peste 5 milioane de dolari.

De asemena, compania de cripto plăți MoonPay este acuzată și de manipulare a pieței. Procesul spune că Yuga Labs a folosit MoonPay pentru a „plăti discret cohortele de celebrități” și pentru a face ca interesul pentru NFT să „pare a fi organic”, mai degrabă decât rezultatul unei promoții plătite.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *