Sursa: Qbebe.ro

Salariații care au copii în vârstă de până la 8 ani vor putea lucra de acasa 4 zile pe luna. Legea se aplică doar în cazul celor cărora tipul de muncă le permite acest lucru. Parlamentarii care au votat „pentru” spun că vor să le dea astfel șansa părinților de a gasit un echilibru între carieră și viața de familie. 

Observator a realizat un reportaj iar asta spune o mămică ce a reusit sa gaseasca de lucru de acasa:

Slavă Domnului, eu reuşesc să muncesc de acasă, dar pentru multe alte femei ar fi un lucru foarte bun. Consider şi pentru ei un lucru foarte bun că văd că mami munceşte. Înţeleg că aşa vin banii, că avem responsabilităţi, dar şi că sunt lângă ei non stop.

Cu siguranţă, este un mare pas înainte în relaţia copil-părinte în primul rând. Până la 12 ani se dezvoltă relaţia de ataşament. Timpul împreună ajută foarte mult la dezvoltarea copilului. E un stres un pic mai mic să ştiu că pot să stau cu copilul meu şi pot munci în continuare.– spune Mirela Zetu, psiholog.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie promulgat de șeful statului. În Austria, de asemenea, părinții care au în îngrijire copii în vârstă de până la 8 ani își pot reduce programul de lucru cu până la 20%.

Pentru a afla mai multe despre relatia parinte-copil vizitati babyneeds.

Sursa: observatornews.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *