logo
RNTV Live

Parcul fotovoltaic de la Hunedoara de mii de euro, ajunge să fie distrus atât de timp cât și de hoți! Panourile ar fi trebuit puse în functiune de ani întregi

index
Constantin Corina

Hoții au decis să profite de parcul fotovoltaic din Hunedoara, înființat la marginea comunei Ghelari, cu ajutorul fondurilor europene, de care nu se ocupă nimeni.

Acesta nu a fost însă niciodată pus în funcțiune iar panourile solare au început deja să se degradeze din cauza timpului. Dinpacate, unii localnici au contribuit și ei la distrugerea lor iar pentru hoti a fost o ocazie de a le lua sub mâna lor.

Totusi, politia a reusit sa mai prinda cativa dintre acestia:

„Polițiștii Secției de Poliție Rurală Hunedoara și cei ai Biroului de Investigații Criminale Hunedoara au demarat o serie de verificări și activități investigative, iar în 3 septembrie 2023 au organizat o acțiune în urma căreia au reușit prinderea în flagrant a doi bărbați din municipiul Hunedoara, în vârstă de 19 și de 41 de ani. Cei doi încercau să comercializeze pe un site de vânzări bunurile furate (respectiv 128 de panouri fotovoltaice, 11 invertoare și 9 suporți de invertoare – în valoare de peste 344.000 lei), care au fost, astfel, recuperate de polițiști”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

„Ulterior polițiști au mai identificat un bărbat de 66 de ani, din județul Sibiu, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat reclamate. El a fost condus la sediul Poliției Municipiului Hunedoara pentru audieri, ulterior fiind dispusă și față de acesta măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Lucrările de amenajare au început în 2014, cu o întârziere de 30 de hectare de teren la periferia satului. Conform estimărilor proiectanților, parcul fotovoltaic din Hunedoara ar fi trebuit să genereze anual 12.300 de MWh de energie electrică – o cantitate suficientă pentru a alimenta un oraș cu 15.000 de locuitori.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor