Primăria Bacău a anunțat demararea lucrărilor de modernizare a Parcului Cancicov, o inițiativă menită să transforme acest spațiu verde într-o veritabilă „comoară” urbană. Proiectul, finanțat cu 37 de milioane de lei, majoritatea din fonduri europene, vizează reamenajarea completă a parcului și include construirea unui lac de agrement și a unei grădini senzoriale.

Printre obiectivele de modernizare se numără refacerea monumentelor, fântânilor și spațiilor de joacă, dar și crearea de noi zone de fitness și spații speciale pentru animalele de companie.

„Am semnat ordinul de începere a lucrărilor și am predat amplasamentul. Lucrările vor începe cu excavarea pentru lacul de agrement”, a declarat primarul Lucian Viziteu. Acesta a precizat că, deși unii arbori au fost tăiați din cauza furtunilor, se vor planta noi copaci, arbuști și flori pentru a readuce frumusețea parcului.

Proiectul mai prevede montarea de mobilier urban nou, modernizarea sistemului de iluminat, crearea de toalete publice funcționale și reabilitarea aleilor, toate acestea urmând să fie realizate în etape, pe parcursul următoarelor luni. Lucrările sunt finanțate în cadrul Programului Operațional 2021-2027.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews