logo
RNTV Live

Până în 2030, centrul orașului Hanovra, Germania va fi aproape complet fără mașini

AA1gXseR
Constantin Corina

Centrul orașului Hanovra ar urma să fie aproape complet fără mașini până în 2030. Conform planurilor, majoritatea locurilor de parcare de pe străzi și piețe ar urma să fie eliminate

Într-una dintre cele mai ambițioase revizuiri ale traficului propuse până acum în Europa, orașul din nordul Germaniei va elimina aproape toate cele 4.000 de locuri de parcare pe stradă, încercând să descurajeze oamenii să conducă în centrul orașului.

Esența conceptului de mobilitate prezentat de primarul, Belit Onay (Verzii), este că șoferii care merg în centrul orașului și nu locuiesc acolo ar fi direcționați direct către parcări. Datorită acestui fapt, majoritatea străzilor din centrul orașului ar putea fi închise circulației vehiculelor, în timp ce restaurantele și magazinele ar putea fi încă abordate de vehicule de transport, iar zona din jurul gării principale ar rămâne accesibilă cu mașina.

Pe lângă autobuze, taxiurile ar putea funcționa și în centrul orașului. De asemenea, face parte din plan ca cei care locuiesc în centrul orașului să poată ajunge și cu mașina la proprietățile lor.

Potrivit primarului, conceptul de mobilitate ar beneficia în primul rând pietonilor:

„Considerăm că transportul pietonal este mobilitatea de bază, deoarece toată lumea merge pe jos. Ne plimbăm și pe drumurile care duc la transportul în comun, la parcare sau la bicicletă. Prin urmare, este important să facem aceste rute mai convenabile și mai sigure”, a spus Onay.

Din acest motiv, ei plănuiesc să reducă viteza și pe acele străzi din centrul orașului unde mașinile mai au voie să circule. Oriunde este posibil, vor să introducă o limită de viteză de 20 sau 30 de kilometri pe oră.

  • Conceptul va fi discutat acum de comitetele consiliului orașului Hanovra. Liderii orașului plănuiesc primele transformări pentru jumătatea anului 2024 și ar urma să facă progrese continue cu implementarea planului până în 2030.

De asemenea, primaria orasului sustine ca se lucreaza la 12 piste pentru biciclete si ca vor fi adaugate mii de locuri de parcare pentru acestea.

‎‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor