Capacitatea instalată în parcurile fotovoltaice din România se va dubla în anul următor, depășind 4 gigawați, conform estimărilor unei companii specializate în domeniul energiei, conform informațiilor furnizate de Rador Radio România.

Se estimează că această creștere va atinge echivalentul a aproape trei reactoare nucleare de la Cernavodă, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții companiei. Aceștia subliniază că în acest an au fost instalate panouri solare cu o putere totală de peste o mie de megawați, investiții care au însumat aproximativ un miliard de euro.

Proiecția indică menținerea acestei tendințe și în anul viitor, cu marii producători de energie, fondurile de investiții și dezvoltatorii de parcuri fotovoltaice ca principalii investitori în acest domeniu.

Se adaugă la aceștia și persoanele fizice, dat fiind că peste 660 de parteneri și investitori au achiziționat putere instalată în parcurile fotovoltaice în acest an, prin intermediul portalului EnergiePentruToți, conform studiului menționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *