Sursa: realitatea.net

Profesorul nutriţionist Zhou Weibiao, de la Universitatea Naţională din Singapore, a inventat pâinea violet. Pâine are o textură similară celei albe, dar este mai sănătoasă decât aceasta. 

„Provocarea a fost dacă am putea schimba formula de realizare, fără a schimba textura netedă pe care o are pâinea albă şi pe care oamenii pe iubesc atât de mult”, a spus profesorul Zhou Weibiao.

Ingredientele speciale al painii sunt antocianii din orezul negru. Pigmentul natural se găseşte în struguri, afine, prune, vinete şi este bogat în antioxidanţi, cu efecte benefice în prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare, cerebrale, precum şi a obezităţii şi a diabetului zaharat.

Franzela rezultată a fost una cu o tentă violet, bogată în antioxidanţi şi fără aditivi. Antocianii au încetinit, de asemenea, rata de digestie cu 20%.

Aceşti antociani, care apar în mod natural în anumite fructe şi legume, dau culoarea violet şi acţionează ca antioxidanţi. Datorită pigmenţilor naturali şi altor caracteristici (solubilitatea în apă şi lipsa de toxicitate), aceştia sunt utilizaţi pentru a înlocui coloranţii sintetici în industria alimentară şi a băuturilor.

Profesorul Weibiao spune că pâinea mov, care nu este încă disponibilă în magazine sau online, va fi mai scumpă decât pâinea tradițională. El a fost deja contactat de mai multe grupuri din industria alimentară.

Cercetătorul a mai afirmat că 80% din proprietățile antioxidante ale antocianilor sunt păstrate după gătirea pâinii la 200°C.

Sursa: realitatea.net

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *