Sursa: sfatulmamicilor
Tiramisù este un amestec catifelat de fursecuri savoiardi înmuiate într-un espresso, stratificate cu ouă bătute delicat îndulcite și brânză mascarpone și acoperite cu o pudră de cacao pudră.
Numele său, tirami sù, înseamnă „ ridică-mă”, poate o referire la efectele stimulatoare ale cofeinei din espressoul și ciocolata rețetei.

Cuvântul și-a făcut loc în cel puțin 23 de limbi, iar felul de mâncare este servit în restaurante din întreaga lume. În fiecare an are loc un eveniment Guinness World Record pentru cel mai mare tiramisù din lume. În filmul din 1993 Sleepless in Seattle, Tom Hanks se referă celebru la tiramisù ca fiind ceva misterios pe care femeile par să le placă. Această referință a stârnit un interes imens pentru desertul din State.

Această prjitură a devenit atât de popular încât în 2017 a primit chiar și o sărbătoare culinară internațională: Ziua Mondială a Tiramisù, sărbătorită pe 21 martie, prima zi de primăvară, ca un omagiu adus caracteristicilor restauratoare, reînnoitoare ale desertului.

Tiramisù: cum se prepară crema autentică de mascarpone

Crema este preparată cu 1 kg de brânză mascarpone, 4 ouă și 5-6 linguri de zahăr.

Secretul este să batem gălbenușurile cu jumătate de zahăr și albușurile cu restul. După ce am amestecat gălbenușurile cu brânza moale mascarpone (la temperatura camerei), se adaugă albușurile spumă (bătute până când au vârfuri tari). Îndoiți-le în aluat de sus în jos pentru a nu pierde volumul albușurilor. Baterea zahărului cu albușurile este cel mai important truc pentru a face tiramisù perfect – deoarece consistența cremei va deveni perfect densă în acest fel.

Celebra carte de bucate din Italia din anii 1890, Science in the Kitchen and The Art of Eating Well, de Pellegrino Artusi, enumeră o rețetă cu savoiardi înmuiat în conserve de piersici și stratificat cu ricotta bătută. Un altul, numit Dolce Torino, înmoaie savoiardi în alchermes, un lichior roșu picant, și le pune în straturi în ciocolată cremoasă. Încarnările moderne ale acestui desert omniprezent variază tipurile de lichide de scufundare, fursecuri și straturi cremoase. Savoiardi, pavesini sau pandișpan sunt înmuiate în lichide precum Marsala, limoncello, amaretto, coniac, rom sau sucuri de fructe stratificate cu alternative cremoase la mascarpone precum ricotta, iaurtul sau frișca aromată. Unii omit espresso-ul și includ fructe în schimb, alții folosesc ciocolată rasă în loc de pudră de cacao.

Sursa:lacucinaitaliana

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *