Grupările criminale românești provoacă panică în America. Unul dintre cei mai periculoși infractori din România a fost capturat în California

Florin Duduianu, cunoscut sub pseudonimul Anaser, era liderul unei bande compuse din 47 de români, conform declarațiilor procurorilor americani. Membrii suspectați duceau o viață de lux și se deplasau în mașini scumpe. Anchetele au dezvăluit că modul de operare al grupului era constant.

Infractorii instalați la casele de marcat din diverse magazine dispozitive care copiau informațiile personale de pe cardurile sociale. Aceste carduri, alimentate lunar cu aproximativ 1.000 de dolari de către autorități, erau destinate cetățenilor americani cu venituri reduse, devenind însă surse de venit pentru interlopii români. Aceștia clonau cardurile și le foloseau pentru achiziționarea de alimente, pe care ulterior le vindeau, realizând astfel profit din resurse dobândite ilegal.

Bianca Iacob, reporter, precizează că victimele erau în principal mame singure care nu-și dădeau seama de pierdere până când ajungeau la cumpărături. Anchetele au permis recuperarea a peste 180.000 de dolari în numerar și aproape 500 de carduri de asistență publică clonate, reprezentând aproape jumătate de milion de dolari în potențiale fonduri furate.

Rețeaua recruta chiar și copii de 14 ani pentru a fura bani de la aceste mame singure, adaugă Bianca Iacob.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *