logo
RNTV Live

Ordin de evacuare în Canada din cauza incendiilor!

incendiu
Constantin Corina

Peste o mie de incendii fac ravagii în Canada! 30.000 de persoane au primit ordin de evacuare, în timp ce alte 36.000 sunt în alertă şi pregătite să fugă.

“Subliniem importanţa absolută a respectării imediate a ordinelor de evacuare”, a declarat ea într-o conferinţă de presă. Este o chestiune de viaţă şi de moarte pentru persoanele din aceste proprietăţi, dar şi pentru serviciile de urgenţă care sunt uneori nevoite să se întoarcă şi să le ceară oamenilor să plece, a adăugat Bowinn Ma.

De când a fost transmisă evacuarea, miercuri, majoritatea oamenilor au fugit pe drumuri şi câteva mii au luat zboruri de urgenţă, a declarat sâmbătă ministrul Mediului din Teritoriile de Nord-Vest, Shane Thompson, pe X.

Videoclipuri au mai fost postate de asemenea pe platforma X:

Experții spun că schimbările climatice cresc riscul de vreme caldă și uscată, care ar putea alimenta incendiile de vegetație.

Căldura extremă și de lungă durată atrage din ce în ce mai multă umiditate din pământ – ceea ce poate furniza combustibil pentru incendii care se pot răspândi cu o viteză incredibilă, mai ales dacă vânturile sunt puternice, este explicatia acestora, conform BBC.

Deși nu au fost raportate decese în ultimele incendii, cel puțin patru pompieri și-au pierdut viața în acest sezon record.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor